Historie van Auto Hensgens Roermond – Jacob Romenweg

Onze zaak bestaat over 60 jaar!!

Wij zijn er trots op dat we dit als familiebedrijf al zo lang met zoveel inspiratie en passie mogen doen.
Dankzij U allen zijn wij in de gelegenheid geweest om gedurende deze periode door te groeien tot een kwalitatief en mooi autobedrijf waar wij allen plezier aan beleven om als U als onze klant te behagen.

Bedankt voor het vertrouwen dat zovelen van jullie in ons stellen.

 

Het begon allemaal in 1956, toen mevrouw Busch in het toen nog Nederlandse Tudderen een tankstation begon. Al snel was de heer Hensgens bij het bedrijf betrokken, dat werd uitgebreid met gebruikte auto’s.

In 1961 verhuisden ze naar Nieuwstadt, naar de huidige locatie waar het bedrijf alsmaar verder groeide. In 1965, vier jaar na de verhuizing, werd er een tweede hal gebouwd, zodat de bedrijfsoppervlakte verdubbelde. In 1972 verwierf Automobielbedrijf Hensgens het Mazda – Dealerschap. 1981 was het jaar dat zoon Karl Hensgens zijn intrede deed in het succesvolle bedrijf. Dochter Monica stapte vijf jaar later in.

In april 1998 nam Hensgens het Mazda – dealerschap in Roermond over. De overname is een beslissing van de jonge garde geweest. De ouders zagen er niet veel in. “We verdienen in Nieuwstadt toch de kost ? We hadden altijd gedacht dat we de kinderen om ons heen zouden hebben”. De tweede generatie wilde echter een nieuwe vestiging.

Pa & Ma Hensgens - Grondleggers

Het voormalige Demarteau Mazda Roermond, zocht iemand die het bestaande Mazda dealerschap van 30 Jaar kon voortzetten. Dit werd Monica Hensgens. Alle medewerkers van Demarteau werden overgenomen met name omdat het merendeel al bijna een leven lang daar werkzaam was. Monica haar wens was dat de voormalige Demarteau klant hun vertrouwde gezichten in de werkplaats en op de receptie bleven zien. De omschakeling naar een nieuwe naam moest niet te groot zijn. Na een kleine modernisering is de Mazda Hensgens showroom 1 januari 1999 geopend.

Nadat haar broer, Karl Hensgens, begin 2001 gestart was Honda Automobielen en zeer te spreken was over het merk en product Honda. Is Monica in 2002 gaan informeren bij Honda, of er wellicht een mogelijkheid was op ook in Roermond een Honda Dealerschap te starten. Beide partijen waren er snel uit en al vlug kon de verbouwing gestart worden. Het personeelsbestand werd uitgebreid met een technisch expert op Honda gebied en het verkoopteam werd ook versterkt. De opening was in Maart 2002 en het was een groot succes!

In 2006 word het bedrijfspand aan de Burghoffweg 18 aangekocht voor het Seat dealerschap.

In 2010 word de vestiging aan de Jacob Romenweg verrijkt met het Suzuki dealerschap.

Op dit moment wordt de naam Hensgens dus niet alleen met Mazda-, maar zeker ook met Honda, Suzuki en Seat verbonden.

Wij wensen u heel veel vriendelijke groeten en graag tot ziens!

Het voltallige Auto Hensgens Roermond team

Hensgens Roermond

Hensgens Roermond
Jacob Romenweg 6
6042 EZ Roermond
T: 0475 – 34 65 65
E: roermond@hensgens.nl

Meer gegevens >

Openingstijden

Showroom
Ma t/m Vr: 9.00 – 18.00 uur (geen koopavond)
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur

Werkplaats
Ma t/m Vr: 8.00 – 16.30 uur

Privacy policy

Onze merken
Onze merken
© 2014- 2017 - Powered by Autosoft - Disclaimer
MENU